Математички предизвик: Кој број е следен во низата?

Дали се забавувате решавајќи ги математичките предизвици? Можете ли од прва да го погодите бројот што ќе биде следен во низата?

matematichki-predizvik-koj-broj-e-sleden-vo-nizata-01.jpg

На фотографијата пред вас има неколку броеви.

Погледнете ги убаво и размислете кој број би требало да ја продолжи низата и да стои на местото на прашалникот.

studentske-mozgalice-21.png_1.jpg

Решението не е воопшто тешко, но дајте си време и размислете убаво пред да го проверите одговорот.

Одговорот е на следната страница...Би можело да ве интересира:

Квиз за најупорните: Визуелни загатки кои ќе ви го измачат мозокот и очите Овој квиз ќе го решат само оние кои имаат добра моќ на забележување детали и кои...
Тест на кој повеќето ќе паднат: Колку чкорчиња има на илустрацијата? Навидум изгледа лесно, но многумина даваат грешен одговор – ќе го погодите ли ви...
Квиз: 10 визуелни предизвици што ќе ви го раздвижат мозокот Ако сакате визуелни предизвици, веруваме дека ќе ви се допадне овој квиз. Тестир...
Можете ли за 20 секунди да го најдете бројот 869 меѓу сите 899-ки? Ако за само 20 секунди успеете да го пронајдете скриениот број на сликата, тогаш...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg