За да ги купите слатките, мора да ја решите загатката - ќе успеете ли?

Ако се сметате за математички генијалци, ве тестираме со мини слатка загатка.

za-da-gi-kupite-slatkite-mora-da-ja-reshite-zagatkata-kje-uspeete-li-01.jpg

Исто како со шминките, сега замислете дека за да си ги купите сите слатки задоволства, мора прво да решите една мини загатка.

Мислите ли дека ќе успеете да дадете точен одговор за да ги „освоите“ слатките?

za-da-gi-kupite-slatkite-mora-da-ja-reshite-zagatkata-kje-uspeete-li-01.jpg

Точниот одговор е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Математички предизвик: „Колку години има сега синот?“ Дали логиката ви е силна страна? Тестирајте се со овој математички предизвик... ...
Математички предизвик за најумните глави - како ќе го добиете бројот 22? Сакате ли математичките предизвици? Дали за овој ќе ви треба запишување или ќе у...
Квиз: Загатки кои нема да ви дадат мир додека не ги решите – дали умот може да ве излаже? Дали умот може да ве излаже или уште на прв поглед знаете да ја процените ситуац...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg