Будење со новогодишна, математичка загатка – кој е крајниот резултат?

Иако веќе сте влезени во празнично расположение и веројатно го исклучивте умот, време е малку да ве размрдаме.

budenje-so-novogodishna-matematichka-zagatka-koj-e-krajniot-rezultat-01.jpg

Дали се сметате за добар математичар или отсекогаш ги избегнувавте равенките, посебно оние со две непознати.

Во продолжение проверете си ги математичките способности со следната новогодишна загатка.

Обидете се да откриете кој број го изнесуваат подарокот и елката и решете го крајниот резултат.

budenje-so-novogodishna-matematichka-zagatka-koj-e-krajniot-rezultat-01.jpg

Точниот одговор е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Квиз: Загатки кои ќе откријат – дали умот може да ве излаже? Многу често се случува умот да не прелаже и импулсивно да избрзаме со некој закл...
Квиз: Загатки кои нема да ви дадат мир додека не ги решите – дали умот може да ве излаже? Дали умот може да ве излаже или уште на прв поглед знаете да ја процените ситуац...
Логичка загатка: Дали е 5 наутро, 3 попладне или 11 часот навечер? Дали логиката ви е силна страна или секогаш избрзувате со одговорите без да разм...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg