Тешка загатка: Како да се спаси човекот?

teshka-zagatka-kako-da-se-spasi-chovekot-01.jpg

Дали имате „кликер“, дали брзо ги сфаќате работите?

Тестирајте се со оваа загатка...

Човек бега од непријатели, доаѓа до точка каде патот се дели на две – лево и десно. Едниот пат е безбеден, а другиот води во сигурна смрт, но не знае како да ги разликува.

На оваа точка има куќа во која живеат двајца браќа близнаци – едниот секогаш ја кажува вистината, а другиот секогаш лаже. Идентични се и човекот не знае со кој од нив разговара.

Кое прашање треба да го постави човекот за да го дознае вистинскиот пат?

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Предизвик за умни глави: Кој од двајцата мажи треба прв да се спаси и зошто? Двајцата мажи се во неволја и нивните чамци немаат капацитет да се задржат над п...
Математичка загатка: Буџетот на 3 пријателки - ќе го решите ли проблемот? Пред вас е интересна математичка загатка, која во основно ќе ја решевте за помал...
Загатка за досетливи умови: Што се смрзнува кога ќе прегрее? Дали сакате трик прашања? Еве едно прашање што ќе ве натера добро да размислите....

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg