Загатка за паметни: Кој е најстар, а кој најмлад?

Размислете добро, ако треба запишете си и на лист, така полесно ќе дојдете до одговорот.

zagatka-za-pametni-koj-e-najstar-a-koj-najmlad-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Логичка загатка: Дали е 5 наутро, 3 попладне или 11 часот навечер? Дали логиката ви е силна страна или секогаш избрзувате со одговорите без да разм...
Загатка за досетливи умови: Што се смрзнува кога ќе прегрее? Дали сакате трик прашања? Еве едно прашање што ќе ве натера добро да размислите....
Трик прашање за умни глави: Како Ристе од Ресен ќе ги подели јаболката? Добро ли се снаоѓате со трик прашања? Ајде малку размрдајте го мозокот со оваа з...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg