Задача од основно на која возрасните „паѓаат“ – Колку триаголници гледате?

Можеби ви се случило да ги погледнете задачите што треба да ги решаваат вашите деца по математика и да се замислите: „И ние ли решававме толку тешки задачи кога бевме на нивна возраст?“ Оваа задача е наменета за децата од основното образование, ќе можете ли да ја решите? Колку триаголници гледате на фотографијата?

zadacha-od-osnovno-na-koja-vozrasnite-pagjaat-kolku-triagolnici-gledate-01.fw.png

Мала помош: Сигурно ќе изброите најмалку 4, но ќе ви кажеме дека има повеќе.

Точниот одговор е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Трик прашање за досетливи луѓе кои не паничат: Што ќе земете со вас? Замислете дека куќата гори и можете да земете само една од две важни работи – се...
Математичка задача за генијалци: Колку јаболка и колку чинии имал Перица? Дали добро ви оди математиката? Ќе се снајдете ли добро со следната задача? Д...
Лесна гатанка, која децата ќе ја решат побрзо од возрасните Како се снаоѓате со народните гатанки? Некои се навистина лесни, за некои треба ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg