Предизвик за познавачите на дијалекти: Знаете ли за кое растение се работи?

Колку добро ги познавате македонските дијалекти? Знаете ли да одговорите како се вика литературно растението што има различни имиња во повеќе македонски дијалекти, а го јадеме и во лето и во зима?

predizvik-za-poznavachite-na-dijalekti-znaete-li-za-koe-rastenie-se-raboti-01.jpg

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка на која сигурно барем еднаш ќе ѝ го згрешите одговорот Колку добро ви оди математиката? А логиката? Ако се обидете да ја решите оваа за...
Предизвик за познавачите на дијалекти: Дали знаете што е „башак“? Како се вика ова житно растение кај вас, а како се вика литературно? Пишете ни г...
Предизвик за познавачи на македонските дијалекти: Што сум во Охрид? Колку добро ги познавате македонските дијалекти? Сметате дека лесно можете да ги...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg