Чадорите 3000 години биле дизајнирани погрешно: Можете да претпоставите што не е во ред?


Чадорите 3000 години биле дизајнирани погрешно: Можете да претпоставите што не е во ред?

Дали знаете дека чадорот сме го дизајнирале сосема погрешно? Што е најважно така го употребуваме веќе со децении?

cadorite-sme-gi-dizajnirale-pogreshno-pristigna-nov-model-01.jpg

Еден научник конечно открил што не е функционално кај веќе познатиот модел и креирал малку поразличен модел.

61-годишниот научник Јенан Казим од Велика Британија открил како никогаш повеќе нема да капне капка дожд на вас.

Можете да претпоставите што е променето?

Би можело да ве интересира:

На Амазон се продава летната „тераса“ од соништата Веројатно веќе знаете за куполите за изнајмување што стануваат сè повеќе пуларни...
15 работи кои ќе ви го олеснат животот за помалку од 20 долари Постојат толку многу модерни дизајни и изуми кои може да ги решат вашите секојдн...
18 опаковки заради кои ќе се прелажете да купите нешто што можеби и не... За повеќе од нас, дизајнот на опаковката е пресуден кога треба да одбереме еден ...