Несекојдневна уметност: Слики изработени од песок


Несекојдневна уметност: Слики изработени од песок

Тим Бенгал е млад германски уметник кој решил својот талент и идеи да ги реализира на малку поинаков начин од оној кој е вообичаен во рамките на ликовната уметност.

Nesekojdnevna umetnost-sliki-izraboteni-od-pesok-01

Тој развил посебна техника на цртање за која е потребно е платно кое најпрво го прекрива со лепило и врз кое внимателно нанесува песок.

Некои од сликите се толку сложени, па нивната изработка може да трае и по неколку недели.

nesekojdnevna-umetnost-sliki-izraboteni-od-pesok-2.jpg

И покрај тоа што на почетокот сликите изгледаат како платно врз кое некој случајно расфрлал песок, штом го подигне платното спремете се да останете со подотворена уста како што хаосот од песок се претвора во извонредна уметничка слика.

nesekojdnevna-umetnost-sliki-izraboteni-od-pesok-1.jpg

М. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Белгиски куќи со чуден дизајн (фото) Ако тоа е домот од нивните соништа Белгијците ќе го направат, без разлика колку ...
Изуми за кои дизајнерите не си ја штеделе фантазијата и креативноста Кога некои луѓе не се задоволни од некој продукт, се обидуваат самите да му најд...
Најголемиот Starbucks во светот отворен во Токио (фото) Starbucks Reserve Roastery лоциран во Токио, ги отвори своите врати и ги пречека...