Резбани лажици кои се премногу убави за да јадете со нив


Резбани лажици кои се премногу убави за да јадете со нив

Резбарството е вештина која подразбира изработка на уметнички фигури по пат на обликување, односно режење на дрво. Ова е уметност за трпеливите, бидејќи дрвото не трпи грешки. Тоа е материјал кој бара концентрација и многу љубов при изработката.

lazici-koi-se-premnogu-ubavi-za-da-jadete-so-niv-001.jpg

Британскиот скулптор и резбар Гајлс Њуман ја слави природата преку неговите деликатни изработки. Дрвените лажици во форма на животни и растенија изгледаат неверојатно, како да припаѓаат во магичниот свет на „Game of Thrones“.

Во секој случај, тие се премногу убави за да би ги упропастувале со јадење, нели?

Погледнете ја дрвената визија на Њуман:

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Мајка со креативни раце прави чуда од храна за нејзиниот син (фото) Една мајка смислила навистина креативен начин да минува повеќе време со нејзинио...
Одлични изуми за сите кои се зимурливи и вечно смрзнати (фото) Сите имаме барем едно другарче на кое секогаш му е ладно, без оглед на температу...
За „испив само една чаша“ секогаш да биде вистина - Чаша за вино која се навртува на шишето Си купивте шише од омиленото вино но едноставно се чувствувате премногу незгодно...

Најчитани неделава