12 начини како креативните дизајнери ни го олесниле животот


12 начини како креативните дизајнери ни го олесниле животот

Некои луѓе се толку генијални што речиси секогаш со паметни идеи успеваат да ни го олеснат животот.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-01.jpg

На пример:

1. Некој смислил копчиња на лифтовите кои се доле за да ги притиснете со нозе, кога не можете со рацете.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-1.jpg

2. Некој со интересен метод ни покажува како изгледале зградите пред да се распаднат.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-2.jpg

3. Корпи со различна боја за продавачите да знаат дали треба да ви помогнат при пазарењето или сами ќе се снаоѓате.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-3.jpg

4. Мултифункционална направа - истовремено е и лажица и виљушка и во центарот има чепкалка за кога ќе завршите со јадење, да си ги исчистите забите од остатоците од храна.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-4.jpg

5. Уникатно ѕвоно на врата...

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-5.jpg

6. И уште покреативна продавница за гитари.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-6.jpg

7. Клупа која менува позиција според вашите потреби.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-7.jpg

8. Врата која изгледа како полици со книги за пациентите со Алцхајмер да не бегаат.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-8.png

9. Пикник маса за сите возрасти.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-9.jpg

10. Гума која ви кажува кога е време да ја замените со нова.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-10.jpg

11. Налепница која ви кажува кога е време да го јадете вашето овошје.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-11.jpg

12. Место не само за да го паркирате вашиот велосипед, туку и да ги наполните гумите, ако имате потреба.

12-pati-koga-kreatvnite-dizajneri-ni-go-olesnile-zivotot-12.jpg

Извор

Би можело да ве интересира:

Генијални клупи кои ќе му дадат шарм на секој град (фото) Клупа обрасната со дрво или пак клупа која „порачува“ дека сте отворени за разго...
Генијални идеи на кои никогаш не би се сетиле, а би ви биле од корист Благодарение на некои луѓе со креативни идеи и замисли, секојдневието со тек на ...
Генијални идеи и решенија кои ќе посакате да постојат и кај нас Во последно време сè почесто нè изненадуваат нови дизајни и идеи кои некој ги из...

Најчитани неделава