Како некогаш се возеле бебињата во авион?


Како некогаш се возеле бебињата во авион?

Денес има многу вжештени дискусии за тоа како бебињата треба да се возат во авионите и за тоа дали одговорноста е на родителот на секој можен начин да го смири расплаканото бебе за да не им пречи на останатите патници.

fotki-od-50tite-otkrivaat-kako-bebinjata-se-vozele-vo-avionite-1_copy.jpg

Но, едно нешто е јасно, авионскиот екипаж има задача да биде пријатен со секој можен патник, а тоа ги вклучува и бебињата.

Според неколку ретки фотографии од 1953-та година, обидите да се овозможи што е можно поудобно патување и на најмалите патници, подразбирало интересни инженерски решенија.

Британските инженери креирале посебна „лулашка“ цврсто прикачена за горниот дел од кабината каде се чуваат и куферите за бебињата удобно и безбедно да спијат додека патуваат.

fotki-od-50tite-otkrivaat-kako-bebinjata-se-vozele-vo-avionite-1.jpg

fotki-od-50tite-otkrivaat-kako-bebinjata-se-vozele-vo-avionite-2.jpg

fotki-od-50tite-otkrivaat-kako-bebinjata-se-vozele-vo-avionite-3.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Денес е светски на спиењето - Спални соби во кои сакаме да го „прославиме“ Сонот ни е неопходен на сите за квалитетен живот, а денес го одбележуваме денот ...
15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...
Ја сакаме дома - маса која изгледа како касета (фото) Секој ќе ја сака - во тоа сме сигурни, бидејќи секој посакува да има дома уникат...