14 изуми кои би требало да ги има во секој дом


14 изуми кои би требало да ги има во секој дом

Секоја година дизајнерите смислуваат нови начини како да ни го олеснат секојдневието.

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-001.jpg

Составивме листа од 14 такви дизајни кои сметаме дека се добредојдени во секој модерен дом:

1. Приклучок со лесно отстранување од штекер

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-1.jpg

2. Машината за облека која може да се дополни (ако сте заборавиле некое парче облека)

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-2.jpg

3. Преносна сијалица во форма на бизнис картичка

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-3.jpg

4. Држач за сечење на кромид

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-4.jpg

5. Додаток кој ги осветлува велосипедистите

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-5.jpg

6. Навлажнувач на воздухот во облик на лимон

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-6.jpg

7. Перници за партнери на далечина - Кога едниот ќе си легне, се вклучува топло светло на перницата на другиот

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-7.jpg

8. Таен код за отклучување на нездравите производи

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-8.jpg

9. Обрач за бањање на кучиња

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-9.jpg

10. Аларм кој прави кафе

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-10.jpg

11. Лажичка која мери грамажа

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-11.jpg

12. Функционални држачи за креветот

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-12.jpg

13. Лажичка која никогаш не тоне

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-13.jpg

14. Тава за пет различни рецепти

14-izumi-koi-bi-trebalo-da-gi-ima-vo-sekoj-dom-14.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Кога дизајнерите ќе ги претворат обичните работи во генијални ремек-дела (фото) Многупати дизајнерите знаат да нè изненадат со својата работа и генијална креати...
Кога дизајнерите ќе претераат: Најчудните чевли што некогаш биле направени Колку и да сме се изнагледале чудни и бизарни модни трендови, се чини дека кога ...
15 секојдневни предмети кои биле дизајнирани со друга намена Многу од предметите кои секојдневно ги употребуваме биле пронајдени за сосема по...

Најчитани неделава