15 брилијантни маркетинг потези, кои покажуваат дека рекламите не мора да бидат досадни


15 брилијантни маркетинг потези, кои покажуваат дека рекламите не мора да бидат досадни

Кога едноставно си роден со талент и креативност, големи се шансите да работиш во маркетинг.

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-001.jpg

Зборуваме за оној маркетинг, кој ќе ги убеди луѓето дека не сите реклами се исти и досадни.

Како доказ дека постојат фантастични маркетинг потези, ги издвојуваме следниве 20:

1. Држачи во јавен превоз, реклама за часовници

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-1.jpg

2. Реклама за фарба за коса

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-2.jpg

3. Реклама за Октоберфест

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-3.jpg

4. Малечка, но има сè во неа - реклама за Honda FIT

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-4.jpg

5. Реклама за очила со диоптер

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-5.jpg

6. Реклама за остри кујнски ножеви

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-6.jpg

7. Неверојатно брзи пратки, реклама за FedEx

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-7.jpg

8. И уште една за FedEx, чекор пред конкуренцијата

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-8.jpg

9. Реклама за Heinz кечап

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-9.jpg

10. Идеја за креативен туш на плажа, реклама на Sprite

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-10.jpg

11. Најдобриот начин да почнете било што - со кафе, реклама за Nescafe

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-11.jpg

12. Веројатно најдобриот билборд во светот од кој се точи пиво Carlsberg

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-12.jpg

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-13.jpg

13.Супер мека облека, билборд за Ariel прашок за перење

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-14.jpg

14. Реклама за млеко, кое дава суперсила

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-15.jpg

15. Патролна служба - Држете растојание

15-brilijantni-marketing-potezi-koi-pokazuvaat-deka-reklamite-ne-mora-da-bidat-dosadni-16.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Би спиеле во луксузен кревет-школка? Инспириран од бајката за „Малата сирена’’, португалскиот производител на луксузе...
Како да ja уредите собата за вашето дете ако не го знаете полот? Планирате да уредувате соба за вашето дете кое го очекувате, но сѐ уште не го зн...
Први подготовки: 15 лесни и забавни начини како да почнете со славење на Велигден Од храна и пијалаци, па сè до декорациите во домот, постојат многу забавни, а ед...

Најчитани неделава