Моќни реклами чија цел е светот да стане поубаво место за живеење


Моќни реклами чија цел е светот да стане поубаво место за живеење

Колку и да тврдиме дека рекламите се здодевни и често без поента, постојат маркетинг потези кои заслужуваат поклон до земја.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-001.jpg

На пример, овие постери и илустрации, без многу зборови ја постигнуваат поентата:

1. Не постои изговор и извинување кое го оправдува насилството.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-1.jpg

2. Цигарите и зачадените простории го скратуваат животот и на милениците.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-2.jpg

3. Вие можете да го исклучите и да не го гледате ова. Тие не можат.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-3.jpg

4. Танос, 12 години? Никогаш не знаете кој се крие зад невиниот профил.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-4.jpg

5. Коланите се за да ги држат панталоните, не да ги плашат децата.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-5.jpg

6. Возењето без појас е исто толку ризично како и држењето рачна граната.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-6.jpg

7. Животните не се рециклираат. Да не ги истребиме.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-7.jpg

8. Не е нормално насилството да биде нормално.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-8.jpg

9. 2.000 пријатели на социјалните мрежи. Сепак нема никој со кој да ги сподели самоубиствените мисли.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-9.jpg

10. Во животот има моменти кога бојата на кожата не значи ништо.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-10.jpg

11. Не куцајте додека возите.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-11.jpg

12. Втората страна на циркузот.

mokni-reklami-cija-cel-e-svetot-da-stane-poubavo-mesto-za-ziveenje-12.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 брилијантни изуми кои го прават секојдневниот живот подобар Како што сите знаеме, среќата е во малите нешта. На сите во секојдневието н...
12 начини како креативните дизајнери ни го олесниле животот Некои луѓе се толку генијални што речиси секогаш со паметни идеи успеваат да ни ...
Дизајни со кои животот во иднина ќе биде поубав и полесен (фото) Сите имаме листа на работи кои сакаме да ги направиме за животот во иднина да ни...

Најчитани неделава