Екстремно скапи работи само за оние со вишок пари


Екстремно скапи работи само за оние со вишок пари

Маркетингот денес може да направи чудо. Дури и да не ви треба некој производ, ако прави да чувствувате дека добивате екстремен квалитет и луксуз, дефинитивно го купувате.

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-001.jpg

На пример, неколку компании решиле да направат екстремно скапи верзии од сосема обичните работи, и така да се збогатат од највисокиот слој.

Зошто да седите на обична тоалетна школка, кога може да е обложена со благородни материјали и скапоцени камчиња?

Непотребно скапи работи кои ќе ги купат само оние со вишок пари:

Златна паста за заби – 99 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-1.jpg

Тоалетна школка од карбонски влакна – 299 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-2.jpg

Слушалки обложени со 24-каратно злато и дијаманти – 638 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-3.jpg

Волнени чорапи, во лимитирана едиција од само 10 пара – 1.118 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-4.jpg

Ламба облаче – 3.360 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-5.jpg

Кујнски нож од благородни материјали – 5.415 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-6.jpg

Молив со декорации од бело злато и дијаманти – 13.400 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-7.jpg

Монопол од кожа, злато и сребро – 14.161 долар

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-8.jpg

iPhone 7 од 24-каратно злато – 25.850 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-9.jpg

Брич од метал изваден од остатоци од метеорити – 100.000 долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-10.jpg

Тоалетна хартија од чисто, 24-каратно злато – 1.5 милион долари

ekstremno-skapi-raboti-samo-za-onie-so-visok-pari-11.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

17 работи кои ги има во Јапонија, а дефинитивно ни требаат и нам Автобуските станици се одделени со стакло од патот, па на овој начин луѓето што ...
10 работи кои тату артистите би сакале да престанете да ги правите Професионалните тату артисти откриваат дека клиентите упорно прават работи што г...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...