Генијални логоа чии дизајни не се толку едноставни како што личат на прв поглед (фото)


Генијални логоа чии дизајни не се толку едноставни како што личат на прв поглед (фото)

Да се дизајнира лого кое ќе биде примамливо визуелно, а плус ќе доловува некоја интересна поента може да биде вистински предизвик.

genijalni-logoa-chii-dizajni-ne-se-tolku-ednostavni-kako-shto-lichat-na-prv-pogled-foto-01.jpg

Лесно е кога логото за ресторан ќе биде виљушка, но да се направи лого за урбан ресторан како виљушка со облик на високи згради, е вистинска уметност.

Некои дизајнери едноставно добро си ја знаат работа и успеваат да фасцинираат со своите дела кои имаат дупло значење.

Погледнете некои од најдобрите логоа и обидете се да ја пронајдете смислата:

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Генијални идеи како со тетоважа да ги покриете лузните и белезите од р... Многумина кои имаат лузни по телото гордо ги носат и не се срамат од нив, но има...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...
13 апсурдни дизајни кои не му затребале на никој, никогаш Иако честопати знаеме да купуваме работи кои реално и не ни требаат, овие апсурд...