19 тетоважи што на тату артистите им е смачено да ги прават


19 тетоважи што на тату артистите им е смачено да ги прават

Мандали и силуети на дрва

„Не знам, но 20 години од денес ќе има многу стари луѓе со мандали и силуети на дрва како тетоважи.“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-11.jpg

Мустаќи на внатрешноста на показалецот

„Имам видено толку многу луѓе што тетовираат мустаќи на показалецот.“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-12.jpg

Две букви М на задникот

„Мојот тату артист ми кажа дека повеќе не тетовирал М на задниот. Шегата е што кога ќе се наведнете, ќе пишува MOM (мама). Оваа шега е веќе застарена.“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-13.jpg

Астролошки знаци

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-14.jpg

Тетоважи на лицето на 18-годишници

„Немам против тетоважите на лицето. Проблемот што сакаат да ги прават 18-годишници бидејќи сакаат одреден изглед. Поп културата ги направи поприфатливи отколку што навистина се. На крајот од денот, во повеќето кариери ќе се соочат со невработеност.“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-15.jpg

Октоподи

„Навистина ми е преку глава од тетоважите со октоподи. Сите кои имаат по една мисла дека се уникатни и не сфаќаат дека ова е навистина популарна тетоважа.“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-16.jpg

Буквално зборовите „твоето име“ на нечиј задник.

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-17.jpg

Симболот на реликвиите на смртта

„Мојот пријател кој е тату артист има изјавено дека го тетовирал симболот од Хари Потер 15 пати во неговата кариера.“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-18.jpg

И за крај, знакот за бесконечност

„Го завршував последниот муштерија кога некој се јави во студиото. Секретарката го праша артистот дали има време за уште една тетоважа денес. Праша што е, и кога секретарката му кажа дека е знакот за бесконечност, тој рече дека му е преку глава од знакот за бесконечност и дека не може да го тетовира. Можам да кажам дека на мојот артист му е смачено од знаци за бесконечност“

19-tetovazhi-shto-na-tatu-artistite-im-e-smacheno-da-gi-pravat-19.jpg

Спирова С. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Тетоважи со скриено, но длабоко значење (фото) Додека едни го гледаат само како уметност, за некои луѓе, тетоважата е симбол ко...
20 везени тетоважи - изгледаат покул отколку што звучат Оние кои се вљубени во уметноста која ја создаваат иглите натопени во мастило, с...
Кул татко си ги тетовира цртежите од својот син Кул традицијата на овој татко прави тој на своите раце да го има исцртано детств...