Made in Yugoslavia – лек за носталгијата по старите времиња и ретро дизајни (фото)


Made in Yugoslavia – лек за носталгијата по старите времиња и ретро дизајни (фото)

„Фино одбрана колекција на винтиџ богатства од поранешна Југославија“. Ова е официјалниот опис на неверојатниот Инстаграм профил кој на едно место ги обединува предметите кои во некои минати времиња ги имавме по домовите, а голема е веројатно сè уште да ви се наоѓа некој по дома.

Made-in-Yugoslavia-01.jpg

Ретро телефоните од Iskra, лончиња и тенџериња од Emo Celje, познатите лустери на Meblo и уште многу други предмети и апарати кои несомнено ќе ја разбудат носталгијата во вас и ќе ве потсетат на минатите времиња.

Можете ли да препознаете што имавте порано дома? Телефонот и фенот несомнено се кријат некаде, доколку побарате подобро…

Погледнете ги фото доказите за неверојатната Ју-надмоќ и визија во поглед на дизајнот:

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Мајка со креативни раце прави чуда од храна за нејзиниот син (фото) Една мајка смислила навистина креативен начин да минува повеќе време со нејзинио...
Корисни ситници од 2 долари и помалку, достапни на AliExpress За оние кои сакаат да купуваат ситници, AliExpress е рајот за онлајн шопинг... ...
Иновација од ИКЕА - Завеси кои го прочистуваат воздухот дома Ако имате доволно зеленило во домот, воздухот ќе биде почист и посвеж за дишење....