Изуми за кои дизајнерите не си ја штеделе фантазијата и креативноста


Изуми за кои дизајнерите не си ја штеделе фантазијата и креативноста

Кога некои луѓе не се задоволни од некој продукт, се обидуваат самите да му најдат подобар дизајн. А понекогаш, овие нови дизајни се навистина револуционерни.

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-01.jpg

Можеби креаторите на овие дизајни не се свесни за тоа, но нивните идеи докажуваат дека на нивната имагинација навистина ѝ нема крај.

Погледнете некои одлични дизајни за продукти, што сигурно ќе посакате да ги имате:

Шише за вода во форма на тег

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-02.jpg

Перки за луѓе

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-03.jpg

На овој семафор има знак за слепи луѓе што го покажува бројот на коловозни ленти и насоката на сообраќајот

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-04.jpg

Колачиња направени за јадење Нутела

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-05.jpg

Пристаниште со вградена лежалка

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-06.jpg

Интересен дизајн за пакување леб

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-07.jpg

Лименка за вода од Австралија (Течна смрт - Убиј ја твојата жед)

kreativni-izumi-od-dizajneri-chija-imaginacija-nema-kraj-08.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

13 апсурдни дизајни кои не му затребале на никој, никогаш Иако честопати знаеме да купуваме работи кои реално и не ни требаат, овие апсурд...
Кул дизајни кои се доказ дека и обичните работи може да бидат ремек-де... Иако сме навикнати некои секојдневни работи да ги гледаме со еден ист дизајн, се...
Кул дизајни кои ќе го доведат концептот за комфор во домот на ново нив... Дизајнерите не застануваат со нивниот креативен ум и постојано измислуваат дизај...