Дизајни кои се создадени да ни ги решат проблемите во секојдневието (фото)


Дизајни кои се создадени да ни ги решат проблемите во секојдневието (фото)

Иако некои си ја работат работата само за да земат пари, други размислуваат како нивниот резултат би имал бенефит за крајните корисници.

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-01.jpg

Па така, некои дизајнери создаваат дизајни кои на сите ни се потребни во секојдневието – за некои од нив не сме свесни, а за други, постојано се молиме некој да се сети да ги смисли.

Отвор на потпирачот на столчињата за закачување чанти, потсетник за закопчување патент во јавен тоалет и уште неколку интересни работи кои со сигурност ќе помислите дека на сите ни се потребни.

Дизајни создадени за нашите потреби:

Знак на внатрешната страна на вратата од машки тоалет – потсетник за закопчување патент

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-02.jpg

Библиотека во која може да изнајмите калапи за печење

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-003.jpg

Отвори на потпирачот на столчиња во кафуле за закачување чанта

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-03.jpg

Ресторан каде на камера може да гледате што се случува во кујната

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-04.jpg

Банкомат кој дава да изберете какви банкноти сакате да извадите

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-05.jpg

Кафуле кое на терасата на секоја маса остава крема за сончање и спреј за инсекти

dizajni-koi-se-sozdadeni-da-ni-gi-reshat-problemite-vo-sekojdnevieto-foto-06.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Дизајни за кои сигурно ќе кажете „каде да ги најдам?!“ Понекогаш едноставно е доволно само да видите некој предмет за да сфатите дека в...
Дизајни кои може да ги најдете онлајн и ќе ви го олеснат секојдневието засекогаш (фото) Колку пати се случило додека скролате низ онлајн продавниците да пронајдете рабо...
15 работи кои ќе ви го олеснат животот за помалку од 20 долари Постојат толку многу модерни дизајни и изуми кои може да ги решат вашите секојдн...

Најчитани неделава