Тетоважи со скриено, но длабоко значење (фото)


Тетоважи со скриено, но длабоко значење (фото)

Додека едни го гледаат само како уметност, за некои луѓе, тетоважата е симбол кој само тие самите го разбираат и има длабоко значење за нив.

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-01.jpg

Луѓето честопати ставаат тетоважи во нечија чест, за да ги преточат чувствата и искуствата во слика, или едноставно, на интересен и необичен начин да доловат некаква поента.

Дел од тетоважите во продолжение имаат длабоко значење, иако можеби на прв поглед не изгледа така, а некои се интересен начин за справување со „проблемите“.

Во продолжение следат неколку такви тетоважи со „скриено“ значење кои откриваат емоции:

Riddikulus е магичното зборче кое ги претвора страшните работи во смешни, а е уште помоќно кога е тетовирано на личност која пати од панични напади

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-07.jpg

Кога не може да ја промените ситуацијата – сменете го ставот

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-02.jpg

„Кога татко ми почина, си направив тетоважа за него“

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-03.jpg

Ти стануваш одговорен засекогаш за она што си го скротил

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-04.jpg

Кога ќе одлучиш тешкотиите да ги поврзеш со хумор

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-05.jpg

Не дозволувај никој и ништо да те скрши

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-06.jpg

Како се трансформираат белези од раѓање

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-09.jpg

Прегратка полна емоции

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-10.jpg

„Мајка ми ми остави порака дента кога заминав. Таа почина истиот ден. Тука се гледа како ѝ чукало срцето пред да застане...“

tetovazhi-so-skrieno-no-dlaboko-znachenje-foto-11.jpg

M. M. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Розови, гумени ковчези - нов бизарен летен хит (фото) Време е да се стави крај на гумените крофни и фламинга и да се заменат со новиот...
20 везени тетоважи - изгледаат покул отколку што звучат Оние кои се вљубени во уметноста која ја создаваат иглите натопени во мастило, с...
Белгиски куќи со чуден дизајн (фото) Ако тоа е домот од нивните соништа Белгијците ќе го направат, без разлика колку ...