Кога дизајнерите не размислуваат практично, туку само сакаат да си ја завршат работата... (фото)

Прозорец во висина на тоалетна школка, тоалетна хартија закачена на место каде не може да се достигне, наопаку ставена квака – вака изгледа резултатот кога некој не размислува дека нештото треба да биде и практично.

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto01.jpg

Не е доволно само да се дизајнира нешто само за да изгледа убаво, истото мора да биде и функционално.

Но, некои дизајнери и мајстори очигледно не размислуваат така и сакаат само да ја завршат работата независно од тоа каков ќе биде резултатот и колку ќе биде функционално тоа што ќе го направат.

Во продолжение неколку такви докази за дизајни кои не нудат никакво решение и практичност:

Специјално место со панорамски разглед...

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-02.jpg

Одлично позиционирање

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-03.jpg

Транспарентноста на прво место...

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-04.jpg

Спремете стратегија пред да седнете на шолја...

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-05.jpg

За што служат ракавите?

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-06.jpg

Еве, готова е и кваката...

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-07.jpg

Одлично решение

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-08.jpg

Јасно ви е?

koga-dizajnerite-ne-razmisluvaat-praktichno-tuku-samo-sakaat-da-si-ja-zavrshat-rabotata-foto-09.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

12 бизарни дизајни за кои нема да поверувате дека постојат (фото) Под во автомобил кој наликува на плочки, писоар за жените да можат да уринираат ...
Широки се едвај 3 метри, во нив живееле и по неколку семејства – Уникатните куќи во главниот град на... Најпопуларнте куќи во главниот град на Виетнам имаат ширина од само 2-3 метри, н...
Уникатни и иновативни дизајни кои не се неопходни, но веднаш ќе ги посакате (фото) Кога имаат слобода да ја покажат нивната креативност, дизајнерите можат да напра...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg