Што се крие во срцето на луѓето кои уживаат да бидат сами?


Што се крие во срцето на луѓето кои уживаат да бидат сами?

Лицата кои уживаат во самотијата се свесни за своите силни, но и слаби страни, а сепак имаат и одредени карактеристики кои ги прават различни од другите.                               

shto se krie vo srceto na lugjeto koi uzhivaat da bidat sami-01.jpg

Иако често ги етикетираат како срамежливи или луѓе со ниска самодоверба, тоа е далеку од вистината. Тие точно знаат што сакаат, а најлесно ќе го реализираат тоа кога ќе се повлечат од сè друго.

Ова се карактеристики кои тие луѓе ги имаат:

Неверојатна емоционална сила

Тие поминуваат многу време со себе и своите мисли и емоции, па затоа и имаат подобро разбирање за нив.

Природно се емпатични

На другите гледаат со многу емпатија и разбирање, а и лесно даваат поддршка на оние на кои им е тешко.

Отворен ум

Овие луѓе сакаат нови искуства и различни перспективи, иако на другите им изгледа како да се работи само за рамнодушност.

Свесни се за своите несовршености

И што е најважно, не се обидуваат да ги кријат.

Го ценат своето време

Но, секако, го ценат и туѓото, бидејќи знаат колку времето им е значајно на сите.

shto se krie vo srceto na lugjeto koi uzhivaat da bidat sami-02.jpg

Интуитивни се

Имаат длабоко разбирање за себе и околностите бидејќи имаат доволно време и простор да ја избистрат својата интуиција.

Лојални, но независни

Имаат ограничен круг на пријатели на кои се лојални, но никако не се зависни од нив.

Ги почитуваат границите на другите

А за возврат бараат и другите да ги почитуваат нивните граници.

Храбри се и зрели

Нив не им е тешко да се соочат со светот, благодарение на својата рационалност, смиреност и способност да ги решаваат нештата пред да прераснат во сериозни проблеми.

Се сакаат себе

Тие себе си се најважни, а тоа е очигледно и по времето кое сакаат да го поминуваат сами.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Поучна приказна како сами си ги креираме рајот и пеколот Дали понекогаш се прашувате како некои луѓе не ја тргаат насмевката од лицата? И...
Какво шишање ти е тоа од 200 денари? - А твоето за 2.000 да не доаѓа с... Ви се чудам луѓе како имате разум и доблест да се ужаснувате од некои сосема нор...
Мамо, знам дека кинеше дел од својата душа, само за јас да бидам среќе... Ако не беше таа јас немаше да знам како изгледа среќно детство, немаше да ги зна...