Поучна приказна од жената што ја изгубила косата


Поучна приказна од жената што ја изгубила косата

Една жена се разбудила едно утро, се погледнала во огледалото и забележала дека ѝ останале само 3 влакна на главата.

pouchna-prikazna-od-zhenata-shto-ja-izgubila-kosata-01.jpg

„Добро“, си рекла сама на себе. „Мислам дека денес ќе ја исчешлам косата“.

Така и направила и одлично си поминала тој ден. Следното утро се разбудила со само 2 влакна на главата.

„Хм, си рекла, мислам дека денес ќе си направам патец на средина.“

Така и направила и одлично си поминала и тој ден. Следното утро се пробудила со една влакно на главата.

„Добро, денес косата ќе ја врзам во коњско опавче.“

Така и направила и одлично си поминала и тој ден. Четвртото утро на главата не ѝ останало ниту едно влакно.

„Јеее! Денес не морам да правам фризура“, викнала жената.

Сè е до ставот и начинот на кој гледате на работите во животот.

Извор

Би можело да ве интересира:

Поучна приказна: Каде исчезна среќата? На игралиштето се слушала смеа. Едно младо момче кое поминувало оттука го запраш...
Поучна приказна: Мислите ти се такви каков што си ти Еден селанец седел на тремот од својот дом и уживал во свежото ветре. Покрај нег...
Писмо за секоја жена која си го мрази телото Драга моја, не сум ниту позната актерка, ниту некоја славна личност. Јас сум оби...

Најчитани неделава