Цитати кои ќе ве смират кога имате напад на лутина и бес


Цитати кои ќе ве смират кога имате напад на лутина и бес

Лути сте, повредени и чувствувате отровни емоции во себе? Не губете ја главата и останете смирени.

citati-koi-kje-ve-smirat-koga-imate-napad-na-lutina-i-bes-01.jpg

Кога сте лути, најважно е да се исконтролирате пред да кажете нешто што трајно ќе ги наруши односите со личноста со која сте во конфликт.

Се надеваме дека не сте лути во моментов, но сепак, зачувајте ја оваа страница во „bookmarks“:

„Чувањето на лутината е како ставање рака во вжештен јаглен и фрлање парче кон некој друг. Вие сте тие кои се изгорени.“

„Пуштете ги нештата да си доаѓаат и да си одат. Останете смирени. Не дозволувајте ништо да го наруши вашиот мир.“

„Лутината во стресна ситуација е како да пробате да исчистите нешто кога на располагање имате само валкана крпа.“

„Ослободи го своето срце од анксиозност, болка и бес, за да им отстапиш место на мирот и спокојството.“

citati-koi-kje-ve-smirat-koga-imate-napad-na-lutina-i-bes-02.jpg

„Ако на некого му дозволите да ве налути, тогаш му дозволувате и да ве контролира.“

„Не морате да ги контролирате своите мисли, но не смеете да им дозволите тие да ве контролираат вас.“

„Грижите не ја бришат тагата за утре, туку само ја празнат денешната сила.“

„Остани смирен и продолжи да учиш.“

„Најкорисно оружје против стресот е да го знаете неговото потекло и на тој начин да се изборите.“

„Одберете оптимизам. Чувството е далеку подобро.“

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
20 реченици кои ќе ве мотивираат да бидете подобар и посреќен човек Колку време од денот посветувате на себе? Колку минути поминувате размислувајќи ...
14 цитати за секојдневна мотивација, кои ќе сакате да ги испечатите и ... „Биди толку зафатен со обожавање на својот живот, што нема да имаш време за омра...