10 сурови вистини кои најчесто ги забораваме, а треба да се потсетуваме секој ден на нив


10 сурови вистини кои најчесто ги забораваме, а треба да се потсетуваме секој ден на нив

Понекогаш треба да ја повториме истата грешка неколку пати за конечно да ја научиме лекцијата. Колку пати досега сте си рекле: „Никогаш повеќе“ или „Ќе го запаметам ова за следниот пат“, само за да се најдете повторно во истата, лоша замка.

10-surovi-vistini-koi-najcesto-gi-zaboravame-01.jpg

Ова се 10 едноставни, но сурови вистини поврзани со нашиот живот кои чести пати ги занемаруваме, а треба едноставно да ги научиме напамет и да живееме согласно истите:

1. Животот е краток.

2. Живееме само еднаш и тоа онака како што ќе ги си направиме самите.

3. Да се биде постојано зафатен и „во гужви“ не значи дека си и продуктивен.

4. Пред успехот секогаш прво доаѓа неуспехот.

5. Да се размислува за нешто и да се направи нешто – се две сосема различни работи.

6. За некој да ви прости, прво морате да се извините.

7. Некои луѓе едноставно нема да ви одговараат во животот.

8. Сакајте се себеси, тоа е ваша задача, не на другите околу вас.

9. Парите не ја дефинираат вашата вредност.

10. Целиот свет се менува од секунда во секунда. Помести се и ти, не си дрво.

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Поучни народни поговорки: „Љубовта нема години, таа се раѓа секогаш“ Животот е тимска игра. Имајте ведар став и во него никогаш не е предоцна за љубо...
Вистини кои ќе ве ослободат од ланците на животот Најважната слобода во животот која треба да си ја дадете самите на себе е да бид...
Како да се однесувате во 20-ите за да не се каете во 30-ите? Да живеете во моментот и да гледате назад кон минатото без трошка каење можеби в...

Најчитани неделава