Првиот дечко ѝ бил на 12 години и биле заедно цела деценија – Факти за Бијонсе пред да го запознае Џеј Зи

Уште од 90-тите, јавноста ја следи кариерата на Бијонсе. Денес таа е во брак со Шон Картер, попознат како Џеј Зи, и моментално важат за најмоќниот и највлијателниот пар во изминативе две децении.

prvata-vrska-i-traela-rechisi-cela-decenija-interesni-fakti-za-biojnse-pred-da-go-zapoznae-j-zi-01.jpg

И покрај многуте гласини, шпекулации и озборувања за неверство, разделба и слично, Бијонсе и Џеј Зи изгледаат посреќно од кога било.

Бијонсе го запознала Џеј Зи уште кога имала 18 години, а врската ја започнале дури откако наполнила 19.

Според пејачката, година и пол биле само пријатели и тој период не биле на ниту еден состанок.

Сепак, Бијонсе имала и свој живот пред да го запознае нејзиниот сопруг, а во продолжение погледнете неколку интересни факти за неа од тој период:

Името го добила од мајка ѝ

Бијонсе го добила името од мајка ѝ Селестин Ан Бијонсе. Откако мајка ѝ се венчала со бизнисменот Метју Ноулс, си го променила името во Тина Ноулс.

Мајка ѝ е најмногу позната како менаџер на Бијонсе и сестра ѝ Соланж.

Била многу срамежлива

Можеби денес е тешко да замислиме, но Бијонсе била многу срамежливо девојче. Таа пеела во хорот во Хјустон, Тексас, но речиси секогаш ѝ било страв да настапува на сцена.

Кога наполнила 7 години, нејзините родители ја запишале на часови по танцување, најмногу за да запознае нови пријатели и да го победи срамот.

prvata-vrska-i-traela-rechisi-cela-decenija-interesni-fakti-za-biojnse-pred-da-go-zapoznae-j-zi-02.jpg

Талентот за пеење го открила нејзината инструкторка по танц

Талентот на Бијонсе го открила Дарлет Џонсон-Бејли.

„Бијонсе беше тивка и прибрана и не зборуваше многу. Но на подиумот беше вистинска ѕвезда“, изјави Дарлет во една прилика.

Мајкл Џексон имал најголемо музичко влијание врз неа

Бијонсе првпат го слушала Мајкл Џексон во живо на 5-годишна возраст и уште тогаш го почувствувала неговото влијание.

Таа црпела инспирација од многу музичари од сите жанрови, но пејачката тврди дека на тој концерт сфатила што навистина сака да прави.

prvata-vrska-i-traela-rechisi-cela-decenija-interesni-fakti-za-biojnse-pred-da-go-zapoznae-j-zi-03.jpg

Првпат победила на шоу за таленти на 7 години

На 7-годишна возраст Бијонсе се пријавила на првиот натпревар за таленти и ја отпеала „Imagine“ на Џон Ленон. Од целата публика добила стоечка овација и победила натпреварувачи кои имале 15-16 години.

Како дете победила на над 30 натпревари за танцување и пеење

Бијонсе научила да се справува со срамежливоста, а по пат го открила нејзиниот вистински талент.

Таа започнала да се пријавува на натпревари во Хјустон и победувала на повеќето. Па, уште во детството можела да се пофали со над 30 победи.

prvata-vrska-i-traela-rechisi-cela-decenija-interesni-fakti-za-biojnse-pred-da-go-zapoznae-j-zi-04.jpg

Нејзиниот бенд од детството се викал Girl’s Tyme

На само 8-годишна возраст, Бијонсе го основала женскиот бенд Girl’s Tyme. Групата ја сочинувале 4 девојчиња - Бијонсе, Кели Роланд, ЛеТоја Лакет и ЛаТавија Роберсон.

prvata-vrska-i-traela-rechisi-cela-decenija-interesni-fakti-za-biojnse-pred-da-go-zapoznae-j-zi-05.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Жените си ги разменувале со пријателите, јаделе супа од крв: Факти за Чукчите Мажите оделе кај своите пријатели за да си ги разменат жените, децата се сметале...
Му била прва братучетка, не можела да му прости што зел втора жена – Факти за првата сопруга на Сада... За првата сопруга на Садам Хусеин некои велат дека била подеднакво сурова како н...
Факти за единствениот жив син на Гризелда Бланко: Ја мрази серијата, има бизнис за марихуана Кратко пред премиерата на серијата Griselda, Мајкл Корлеоне Бланко, синот на так...
Брат му загинал во Виетнам, татко му бил алкохоличар – (вистински) факти за Чак Норис Таткото на Чак Норис бил алкохоличар кој под дејство на алкохол прегазил и убил ...
2 пати ќе загинел со неговиот авион, почина од рак на панкреасот – Факти за Патрик Свејзи 10 години се борел со алкохолизмот, пушел по 60 цигари дневно и двапати за малку...
Се родила додека мајка ѝ била во затвор - Факти за Лејтон Мистер Актерката Лејтон Мистер која се прослави со Gossip Girl не открива многу за прив...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg