Мала школа за забавен маркетинг


Мала школа за забавен маркетинг

Маркетингот, најопшто кажано, има задача да ја достави стоката или некоја услуга од точката на производството до точката на побарувачот на таа стока или услуга.

dnevna-doza-humor-prakticna-skola-za-marketing-01

Ако го погледнете тоа низ практични и секојдневни примери, би изгледало вака некако:

1. Забележуваш убава девојка на журка. И приоѓаш и и велиш „јас сум фантастичен во кревет“. Тоа е директен маркетинг.

2. Забележуваш убава девојка на журка. Го замолуваш својот пријател да и пријде и да и каже: „Мојот пријател е фантастичен во кревет“. Тоа е огласување.

3. Забележуваш убава девојка на журка. Го дознаваш нејзиниот број ан телефон  и се јавуваш утредента и и велиш: „Јас сум фантастичен во кревет“. Тоа е телемракетинг.

4. Забележуваш убава девојка на журка. Таа ти приоѓа и ти вели: „Слушам си бил фантастичен во кревет“. Тоа е препознавање на бренд.

5. Забележуваш убава девојка на журка. И приоѓаш и ја убедуваш да си оди дома со твојот пријател. Тоа е трговско претприемаштво.

6. Твојот пријател не може да ја задоволи девојката и те повикува тебе да му помогнеш. Тоа е техничка поддршка.

7. Одиш на журка и помислуваш дека во куќите покрај кои поминуваш можеби има убави девојки. Се качуваш на телефонски столб и почнуваш да викаш на цел глас: „Јас сум фантастичен во кревет“. Тоа е спам.

Да додадете нешто?

Би можело да ве интересира:

Спектакуларно смешни одговори на тема „Од каде доаѓаат бебињата?“ Секој родител еден ден треба да им објасни на своите деца како дошле на овој све...
7 куси шеговити приказни што ќе ви го разубават денот „Вчера испаднав херој“, се фалел еден маж во кафеана. „Во една пригода девојка м...