Забавен начин да ја избегнете сезоната на грипот


Забавен начин да ја избегнете сезоната на грипот

Со опаѓање на температурите ни пристигнаа и деновите во кои сите познаници се борат со болно грло, кивавица и настинки во секаков облик. Се прашувате како да не бидете дел од таа група на луѓе?

zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-01

Еве како сите ќе ве советуваат:

- Хранете се исправно. Внесувајте ја дневната доза на zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-1овошје иzabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-2 зеленчук. 

- Внесувајте многу zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-3витамин Ц. 

- Вежбајте, затоа што вежбите го зајакнуваат имунолошкиот систем.  zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-4

-Пешачете барем по еден час дневно, одете на zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-6 пливање, користете ги скалилата наместо zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-7 лифтот и слични активности кои ќе ве размрдаат. 

- Проветрувајте го воздухот,zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-8 отворајте ги вратите и прозорците кога и да можете. 

- Ослободете се од стресот колку повеќе можете. zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-9

- Одмарајте се! zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-10

- Ако и покрај сите совети не успеете да го одржите вашето здравје и се обратите кај zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-11вашиот лекар, тој сигурно ќе ве советува да ги исчистите рацете со алкохол. Зошто? Затоа што алкохолот ги убива бактериите. 

Но, секогаш постои позабавна страна на работите...


zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-12

Еве како можете да ги разберете овие неколку потточки, доколку ви одговара:

- Одам до омиленото кафуле, малку да повежбам.

- Влагам, ставам лимон во вотката, што значи го внесувам потребното количество на витамин Ц и овошје.

- Ставам и целер во Bloody Mary коктелот, па ете го и зеленчукот.

- Го пијам сето тоа на тераса, каде што дишам чист воздух.

- Зборувам глупости и се смеам, со што го елиминирам стресот.

- На крај, се тркалам и конечно заспивам. Одмарам колку што можам повеќе!

- Ако го одржувате алкохолот на високо ниво, тогаш бактериите не ви можат ништо!

zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-14zabaven-nacin-da-ja-izbegnete-sezonata-na-gripot-13

Запаметете, една чашка алкохол плус е секогаш подобар избор отколку инјекција што пече!

Би можело да ве интересира:

„Добрата сопруга секогаш си го знае нејзиното место“ - Прирачник од 19... Фасцинантно е кога дознаваме како луѓето живееле порано, особено кога откриваме ...
Дневна доза хумор - Како позираат Русите? (фото) Она што тие мислат дека е гламурозно и секси, од страна е само уште една причина...
Момци споделуваат машки тајни за кои девојките воопшто немаат идеја Машките тајни се мистерија, нешто слично како чудовиштето од Лох Нес и се многу ...