Духовити, но брутално искрени одговори од еден гинеколог


Духовити, но брутално искрени одговори од еден гинеколог

Гинеколозите и акушерите секојдневно добиваат безброј непромислени прашања од трудниците и нивните сопрузи, па ако се шегуваат на нивна сметка, тоа би изгледало вака.

duhoviti-no-brutalno-iskreni-odgovori-od-eden-ginekolog-001.jpg

Неколку саркастични одговори од шеговит гинеколог:

- Кој е најсигурниот метод за утврдување на полот на детето?

- Породување.

- Сопругата ми е во петтиот месец од бременоста и толку често менува расположение, што понекогаш е целосно неразбирлива...

- И, вашето прашање е?

- Мојата инструкторка за подготовката за породување ми вели дека нема да почувствувам болка, туку само притисок. Во право е?

- Да, исто како што и за торнадото би рекле дека е благо струење на воздух.

- Кога е најдобро време за епидурална анестезија?

- Штом забремените.

- Постои ли причина мојот сопруг да биде присутен во салата за време на породувањето?

- Не, доколку зборот алиментација не ви значи ништо.

- Треба ли да избегнувам нешто додека се опоравувам од породувањето?

- Да, бременост.

- Добивме бебе минатата недела. Кога мојата сопруга ќе почне да се чувствува и однесува нормално?

- Штом децата завршат факултет.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Комични илустрации: Пијана вечер - како се однесуваме, а како мислиме ... Секој од нас барем еднаш во животот имал толку пијана вечер на која што не сака ...
Мора да бакнете многу жаби пред да го пронајдете принцот - 25 Марфиеви... Сè што би можело да тргне наопаку, ќе се случи. Марфиевите „закони“ се секогаш и...
Нов Твитер тренд - луѓе откриваат смешни причини зошто биле казнети ка... Помалку или повеќе секој од нас има направено доста бељи како дете. Во секое сем...