Проѕирна врата за тоалет и уште 14 непрактични дизајни - некој не си ја сфатил работата сериозно (фото)

Проѕирната стаклена врата дефинитивно не е најдобриот избор за тоалет.

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-01.jpg

Додека некои архитекти и градежници одлично си ја вршат работата и нè воодушевуваат со она што го направиле, постојат и оние на кои, едноставно, не им е грижа. А, овојпат не зборуваме само за изгледот.

Кога треба да се изгради или направи нешто, треба да биде и практично и ефикасно, но очигледно некогаш одговорните гледаат само да се ослободат од обврската и не се ни трудат.

Во продолжение неколку комични примери од незаинтересираноста на архитектите и градежниците:

Автобуска постојка која „штити“ од дожд

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-02.jpg

„’Луксузен‘ стан во Виетнам со одличен поглед од тоалетот“.

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-03.jpg

„Новите скалила во моето училиште“.

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-04.jpg

„Отседнував во хотел во Стокхолм и се разбудив трипати бидејќи случајно ја вклучив светилката“.

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-05.jpg

„Прозорецот не се отвора, но не само поради скалите - нема ни рачки“.

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-06.jpg

Еден радијатор за две соби

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-07.jpg

„Само за многу слаби луѓе“.

prodzirna-vrata-za-toalet-dzitche-srede-velosipedska-pateka-smeshni-i-nepraktichni-dizajni-foto-08.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Смешни фотографии од луѓе кои најверојатно имале полош ден од вашиот Ако денес ништо не ви оди по план, овие фотографии ќе ви докажат дека некој сигу...
Како мислиме дека изгледаме во тренди комбинации vs. како навистина изгледаме, низ забавни илустраци... Кога ќе нè фати дожд, сфаќаме дека белите патики не се најдобриот избор, а во ши...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg