„50 нијанси на сива“ ги поместува границите на женското уживање во сексот


„50 нијанси на сива“ ги поместува границите на женското уживање во сексот

Книгата „50 нијанси на сива“ со своите две продолженија започна нова сексуална револуција кај жените помеѓу 35 и 44 години.

50-nijansi-na-siva-gi-pomestuva-granicite-na-zenskoto-uzivanje-vo-seksot

До сега се продадени повеќе од 40 милиони примероци низ светот. Истражувањата до сега покажуваат дека жените уживаат најмногу во сексот околу 28мата година од животот, но границата се помести во распонот од 35 до 44 години, а повеќето признаваат дека токму оваа книга била инспирација за зголемено либидо.

47% од оние кои ја прочитале книгата тврдат дека активно влијаела на нивниот сексуален живот.

Би можело да ве интересира:

Зошто на жените им е постојано ладно и почесто „мрзнат“? Ако сте жена и ако постојано ви е ладно, не се грижете, тоа е нормално, а ако ст...
Вирален хит: Татко од затвор ѝ испраќа инспиративни писма на ќерка си ... Таткото на Ариел Томас и покрај тоа што е осуден на 15 години затвор знае дека м...
Во младоста позирале како лажни невеста и младоженец, а 13 години подо... Другар и другарка во 20-тите години од нивниот живот глумеле дека се невеста и м...