10 „закони“ според кои живеат здодевните луѓе


10 „закони“ според кои живеат здодевните луѓе

Нивната фантазија е сиромашна, разговорите со нив се еднолични и поставуваат клише прашања.

10-zakoni-spored-koi-ziveat-site-zdodevni-lugje-01.jpg

Психолозите тврдат дека кога луѓето околу вас ви изгледаат здодевни и работата не ви е забавна, тогаш причината треба да ја побарате во вас, а не во надворешните околности.

Но, повеќето луѓе нема да признаат дека всушност тие и нивните рутини се здодевни, а не луѓето околу нив.

Лоши навики на здодевните луѓе:

Не го испуштаат телефонот

Додека им зборувате тие постојано го фаќаат телефонот како комуникацијата со вас да им е здодевна. Некултурни се и здодевни за друштво.

Поголемиот број од луѓе се навредени во вакви ситуации и средбите со овие луѓе ги сведуваат на минимум.

10-zakoni-spored-koi-ziveat-site-zdodevni-lugje-02.jpg

Зборуваат само за себе

Во ред е, секој сака да се пожали за својот живот од време навреме или да раскаже за своите победи, но тие постојано го прават тоа. Кога им зборувате за некој тема не обрнуваат внимание и забавно им е само кога тие се во фокусот на вниманието.

Забораваат дека во разговорите мора да има баланс, емпатија и активно слушање.

10-zakoni-spored-koi-ziveat-site-zdodevni-lugje-11.jpg

Ништо не може да ги изненади

Цинични се, не веруваат во реализација на соништата и забораваат на убавините на малите работи во животот.

Дури и да ги изненадите со некое убаво дело нема да се израдуваат затоа што нивниот живот е сив и од него исчезнати се светлите бои.

10-zakoni-spored-koi-ziveat-site-zdodevni-lugje-10.jpg

Не излегуваат од комфорната зона

Тие не сакаат да излезат од комфорната зона и да преземат некој ризик. Градат ѕидови околу себе и не го живеат животот со полн здив.

На тој начин спречуваат многу убави и забавни работи во својот живот.

10-zakoni-spored-koi-ziveat-site-zdodevni-lugje-09.jpg

Не читаат

Книгите отвораат нови светови и тоа не е клише. Но, здодевните луѓе не учат нови работи, нивната фантазија е сиромашна и разговорите со нив се еднолични.

Тие не се добри соговорници, а со тоа и не се посакувани како пријатели.

10-zakoni-spored-koi-ziveat-site-zdodevni-lugje-08.jpg

Уште 5 „закони“ на следната страна...Би можело да ве интересира:

Изглед, семејство, минато: 9 работи од кои не треба да се срамите во ж... Во денешно време, луѓето се станати премногу зависни од мислењето на другите.&nb...
8 работи заради кои вашите соседи може да ве „замразат“ Можеби не сте свесни, но со некои постапки веројатно предизвикувате да сте им ом...
Работи од кои треба да се ослободите пред новата година Сите сакаме новата година да ни почне среќно, успешно и мотивирано, а за таа цел...