9 тајни на луѓето кои живеат долг живот
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
RECEPCIONERI/KI 27-01-2020
Планер 27-01-2020
Сервисер 27-01-2020


9 тајни на луѓето кои живеат долг живот

Работата во градината и дружбата со помлади луѓе се дел од работите кои може да направат да живеете подолго.

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-01.jpg

Кај луѓето кои имаат долг животен век главна предиспозиција е генетиката, но има и низа други фактори.

Дали има начин како да си го продолжите животот?

Фактори кои влијаат на должината на животниот век:

Генетски предиспозиции

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-02.jpg

Умерена тежина

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-03.jpg

Медитерански и јапонски начин на исхрана

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-04.jpg

Социјална активност

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-05.jpg

Редовно вежбање

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-06.jpg

Интелектуална активност

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-07.jpg

Комуникација со помлади луѓе

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-08.jpg

Богат духовен живот

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-09.jpg

Работа на свеж воздух

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-10.jpg

9-tajni-na-lugjeto-koi-zhiveat-dolg-zivot-11.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

3 мрачни тајни кои секој човек ги крие Апсолутно секој човек има работи кои ги задржува само за себе и кои дури би се з...
8 навики кои издаваат дека луѓето имале скромно или сиромашно детство Ако ги набљудувате навиките на богатите и сиромашните луѓе, ќе забележите дека т...
Кога луѓето ќе си ја заборават културата дома (фото) Некои луѓе немаат никаква култура и секојдневно својата непристојност и вулгарно...