Го местите креветот, средувате чорапи - Што открива вашиот дом за вас?


Го местите креветот, средувате чорапи - Што открива вашиот дом за вас?

Секој од нас има различни навики и преференции кога станува збор за станот или куќата во која живееме. 

Ona sto moze da se vidi od nasata vlezna vrata e del od nasata licnost 01

Го организираме домот како нам ни одговара и дејствуваме во согласност со нашите потреби и навики.

Она за што можеби не сме свесни е дека, речиси, секој дел од куќата зборува нешто за нас. Она што може да се види од нашиот кревет или фиока со чорапи е дел од нашата личност.

Проверете што кажува вашиот дом за вас како личност:

Фиока за чорапи

Луѓето кои се уредни и посветени на детали обично имаат неуредна и хаотична фиока со чорапи. Вредните луѓе обично трошат повеќе време на поважните делови од својот живот и немаат време да ги организираат своите чорапи.

Кревет

Ако сметате дека местење на креветот е губење на време, најверојатно ја мразите вашата работа и не сакате да вежбате. Луѓе кои редовно го местат креветот имаат подобро мислење за нивната работа и позитивен став кон редовното вежбање.

Психолозите тврдат дека ова се случува бидејќи среќните луѓе се стремат кон посреден живот.

Ona sto moze da se vidi od nasata vlezna vrata e del od nasata licnost 02

Областа под креветот

Повеќето луѓе, дури и оние кои имаат чисти и уредни домови, обично имаат барем малку прашина и неред под нивните кревети. Ако сте меѓу оние кои немаат прашина на овие места постои можност дека сте малку опсесивни и анксиозни.

Луѓето кои се анксиозни имаат поголема потреба да ги контролираат работите во својата околина.

Севкупна неуредност

Степенот на неуредноста се поврзува со креативноста. Добрите идеи можат да се родат во малку хаотична средина. Од друга страна, чиста и организирана просторија се поврзува со голема доза на великодушност.

Ашера | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Биро, гаража, плакар - Што кажува за вас несредениот дел од домот? Факт е дека модерното живеење не остава многу време за секојдневно средување на ...
„Направи сам“ проекти, јавен превоз, список за пазарење: Навики на луѓето кои умеат да штедат На листата на најтешки работи во животот кои треба да ги научите, секогаш има ме...
8 навики на жените кои не се сакаат доволно себеси Се присилуваат да прават работи кои не сакаат да ги прават и често не ги слушаат...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg