Правила на кралското семејство што мораат да ги почитуваат и најголемите ѕвезди кога ќе се сретнат со нив

Знаевте ли дека ако некогаш имате можност да се запознаете со член од кралското семејство, ќе мора да почитувате многу правила?

pravila-na-kralskoto-semejstvo-shto-moraat-da-gi-pochituvaat-i-najgolemite-dzvezdi-koga-kje-se-sretnat-so-niv-01.jpg

Допирање, зборување без да ве прашаат, доцнење – сето ова се работи кои се неприфатливи доколку имате ваква можност. А, овие правила важат за буквално сите, без разлика колку се богати, моќни или славни.

Во последно време членовите од кралското семејство како да се обидуваат да ѝ се доближат на јавноста, па денес не е голем проблем и да прекршите некое правило. Но, тие сепак си постојат.

Погледнете ги најважните правила што би требало да ги следат сите кога имаат средба со некој од кралското семејство:

Не смеат да се шегуваат со обезбедувањето

Повеќето правила се смислени поради безбедноста на кралското семејство, а бидејќи нивното обезбедување веќе има полни раце работа, не би требало да се шегувате со нив или да им го одвлекувате вниманието.

pravila-na-kralskoto-semejstvo-shto-moraat-da-gi-pochituvaat-i-najgolemite-dzvezdi-koga-kje-se-sretnat-so-niv-02.jpg

Не смеат да доцнат

Според правилата, кралицата треба да биде последната личност која ќе пристигне на некој настан. На пример, на венчавката на Меган и Хари, кралицата пристигна само 5 минути пред невестата.

pravila-na-kralskoto-semejstvo-shto-moraat-da-gi-pochituvaat-i-najgolemite-dzvezdi-koga-kje-se-sretnat-so-niv-03.jpg

Не смеат да ги допираат

Без разлика колку сте пријателски настроени, никако не смеете да ги допрете членовите од кралското семејство. Сепак, Вилијам веројатно ѝ простил на Џеј Ло за овој пропуст.

pravila-na-kralskoto-semejstvo-shto-moraat-da-gi-pochituvaat-i-najgolemite-dzvezdi-koga-kje-se-sretnat-so-niv-04.jpg

Бројни правила за поздравување

Постои правило според кое кога некој сака да ја поздрави кралицата, треба да ја наведне главата или да ѝ се поклони. Но, ако не го знаете ова правило или сте од друга држава, можете и само да се ракувате.

Некогаш членовите од кралското семејство и се бакнуваат и прегрнуваат со другите, но мора тие да бидат иницијатори за ова, а не „обичните“ луѓе.

pravila-na-kralskoto-semejstvo-shto-moraat-da-gi-pochituvaat-i-najgolemite-dzvezdi-koga-kje-se-sretnat-so-niv-05.jpg

Не смеат да зборуваат кога сакаат

Според протоколот, не треба да почнете разговор со член од кралското семејство сè додека не се ракувате со него. Покрај тоа, најчесто треба да почекате и членот од кралското семејство да ви ја подаде раката, а не вие нему.

pravila-na-kralskoto-semejstvo-shto-moraat-da-gi-pochituvaat-i-najgolemite-dzvezdi-koga-kje-se-sretnat-so-niv-06.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Бев срамежливa 20 години - Како си ја зголемив самодовербата и престанав да се срамам? Секогаш бев она дете кое седи само во клупа. Срам му е да крене рака да одговара...
Застарени бонтон правила што никој не ги почитува Мажите не треба да чекаат жената да им пружи рака за да се ракуваат, а во рестор...
7 бон-тон правила за во ресторан и на свечени настани Ако сте на свечен настан со шведска маса, едната рака секогаш нека ви биде слобо...
10 инспиративни жени кои родителите ги изгласаа како посакувани идоли на своите ќерки Ема Вотсон, Мишел Обама и Марија Кири се дел од инспиративните жени кои се доказ...
Бизарните обичаи на африканското племе Хамар: Жената се камшикува за да докаже дека е достојна за бр... Пред да се ожени со неа, мажот ја камшикува жената, а таа не смее ни да заплаче,...
Ситници во домот за кои гостите ќе ви бидат благодарни кога преноќуваат кај вас Вазна со свежо цвеќе, удобни влечки и шише вода во собата во којашто ќе спијат –...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg