Колку ни се менуваат животот и перспективата за само 100 денови, низ забавни илустрации


Колку ни се менуваат животот и перспективата за само 100 денови, низ забавни илустрации

Ние луѓето имаме неверојатна способност за адаптирање. Можеби на почетокот секоја промена ни се чини тешка, но доволни се 3-4 месеци за да се навикнеме и целосно да заборавиме дека сме ја доживеале таа промена.

kolku-ni-se-menuvaat-zhivotot-i-perspektivata-za-samo-100-denovi-niz-zabavni-ilustracii-01.jpg

Со ова адаптирање се менува и нашата перспектива за нештата околу нас, па со текот на времето си го менуваме и начинот на однесувње. 

Помислете само колку лесно сте се навикнале на новиот смартфон.

Кога сте го купиле, веројатно сте биле неизмерно среќни и сте се грижеле за него подобро отколку што се грижите за себе.

Но ако оттогаш поминале неколку месеци, сигурно сега без проблем го фрлате телефонот на креветот, постојано ви паѓа и не сте многу загрижени ако го удрите или настапите.

Неколку илустрации што одлично ја доловуваат нашата способност за адаптирање, но и менувањето на животот и перспективата за сè околу нас, за само 100 денови:

kolku-lesno-se-adaptirame-na-se-okolu-nas-niz-zabavni-ilustracii-04.jpg

kolku-lesno-se-adaptirame-na-se-okolu-nas-niz-zabavni-ilustracii-03.jpg

kolku-lesno-se-adaptirame-na-se-okolu-nas-niz-zabavni-ilustracii-05.jpg

kolku-lesno-se-adaptirame-na-se-okolu-nas-niz-zabavni-ilustracii-06.jpg

kolku-lesno-se-adaptirame-na-se-okolu-nas-niz-zabavni-ilustracii-07.jpg

Уште пет илустрации на следната страница...Би можело да ве интересира:

Работи што не сте ги знаеле за Канада и причини зошто луѓето сакаат да живеат таму Можеби кога ќе се спомне Канада, помислувате на ладна земја во која животот не е...
Колку е перверзен вашиот ум? Луѓето кои имаат перверзен ум, некои работи ги гледаат многу поинаку од останати...
Вирален хит: Што е чудно на оваа матурска фотка? Прославата на матурската вечер е важен момент од животот на сите млади. Обично с...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg