Колку се променил изгледот на жените од земјите ширум светот во изминатиот век?

Колку се променил изгледот на жените од Узбекистан, Ерменија, Белгија или, пак, Унгарија?

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-01.jpg

Поради еволуцијата и мешањето на луѓето од различни земји, нашиот изглед постојано трпи некакви промени.

Иако некои карактеристики, како боја на кожа или боја на очи, остануваат доминантни, други карактеристики се менуваат со текот на времето.

Колку се променил изгледот на жените од 14 земји во изминатиов век?

Узбекистан

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-02.jpg

Куба

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-03.jpg

Виетнам

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-04.jpg

Хаваи

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-05.jpg

Словачка

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-06.jpg

Шкотска

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-07.jpg

Ангола

kuba-vietnam-kolku-se-promenil-izgledot-na-zhenite-od-zemjite-shirum-svetot-vo-izminatiot-vek-08.jpg

Уште седум споредби на следната страница...Би можело да ве интересира:

„Мислев дека влошките се лепат како фластер“ - Мажи откриваат што дознале за жените откако почнале д... „Не е важно колку шноли имаме во домот, секогаш има потреба да се набават уште“....
Водич за „добри сопруги“ од 1950-та: Не се жалете ако мажот дошол доцна, соблечете му ги чевлите Секогаш имајте подготвена вечера, бидете свежи кога ќе дојде сопругот и поправет...
Зошто некои луѓе имаат потреба од дремка во текот на денот и зошто тоа е добро? Се верува дека дремењето постоело и кај нашите најдалечни предци, а изгледа дека...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg