9 мудри трикови кои ги користат онлајн продавачите на облека (и ве провоцираат да купите)

Трик 1: Парчето облека го фотографираат во неприродна состојба, односно на начин на кој во реалноста нема да го носиме, само за да изгледа поефектно. Трик 2: Ве мамат со целиот стајлинг, а вие всушност купувате само едно парче.

9-mudri-trikovi-koi-gi-koristat-onlajn-prodavachite-na-obleka-i-ve-provociraat-da-kupite-01.jpg

Фотографиите од продуктите, во случајов парчињата облека, се најважни при онлајн продажбата.

Тие се пресудни за да се намами клиентот, кој купувајќи онлајн ниту може да го допре, ниту да го проба парчето кое го купува.

Затоа онлајн продавачите користат трикови со кои прават манипулација и ги претставуваат парчињата облека во најдобро можно светло.

Секако, доколку бирате квалитетни и претходно пробани брендови, може да не погрешите и парчето да биде исто и во реалноста, но треба да внимавате со непознати и непроверени онлајн продавници. 

Трикови кои ги користат онлајн продавачите на облека:

Го фотографираат парчето облека само и изолирано за да изгледа ефектно, а нам всушност ни е потребно да видиме како прилега на тело во склоп на одреден аутфит.

9-mudri-trikovi-koi-gi-koristat-onlajn-prodavachite-na-obleka-i-ve-provociraat-da-kupite-02.jpg

Парчето облека го фотографираат во неприродна состојба, односно на начин на кој во реалноста нема да го носиме, само за да изгледа поефектно (кожена јакна како ја фотографираат vs. како ја носиме).

9-mudri-trikovi-koi-gi-koristat-onlajn-prodavachite-na-obleka-i-ve-provociraat-da-kupite-03.jpg

Објавуваат црно-бели фотографии, наместо во боја, за да изгледаат мистично и уметнички, а всушност со нив кријат несовршености како лош принт или неквалитетен материјал.

9-mudri-trikovi-koi-gi-koristat-onlajn-prodavachite-na-obleka-i-ve-provociraat-da-kupite-04.jpg

Користат модели со совршени тела, наместо реални жени, и на тој начин дури и просечни парчиња облека, прават да изгледаат спектакуларно.

9-mudri-trikovi-koi-gi-koristat-onlajn-prodavachite-na-obleka-i-ve-provociraat-da-kupite-05.jpg

Парчето облека го прикажуваат само во црна боја, иако има на располагање и други бои од него – тоа е затоа што во другите бои несовршеностите на материјалот се забележителни.

9-mudri-trikovi-koi-gi-koristat-onlajn-prodavachite-na-obleka-i-ve-provociraat-da-kupite-06.jpg

Уште 4 трикови на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Застарени (женски) навики што ги научивме од мајките и бабите и треба да ги заборавиме Треба да носиме градник по дома, срамно е мажите да купат влошки за жените и мор...
Крпење чорапи, штиркање - Работи кои сите домаќинки во Југославија ги правеле, а денес не ни паѓаат ... Вриеле облека на шпорет, штиркале, крпеле чорапи... Дали вашите мајки или баби п...
Корисни трикови што ги научивме во училиште, а ни служат за цел живот За разлика од новите генерации кои користат паметни табли и голем број надредни ...
Зошто е добро во одреден дел од денот да не носите долна облека? Непријатна миризба, инфекции, алергии... Дали знаете зошто е добро во одреден де...
Зелен чај против лош мирис и уште 6 трикови со кои чевлите ќе ви бидат удобни и ќе личат на нови Долгото одење или стоење во салонки не е секогаш пријатно. По некое време п...
8 типично машки работи кои и жените ги користат со задоволство Широки палта со многу џебови, едноставни машки маички... Знаете ли кои предмети ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg