Мачка, која била исчезната 10 години, повторно е дома


Мачка, која била исчезната 10 години, повторно е дома

Алекс очајно ја барала својата мачка и лепела постери во 2009 година , но од неа немало ниту трага... Сепак, животот има чудни патеки.

machka-koja-bila-ischeznata-po-10-godini-povtorno-e-doma-01.jpg

Алекс Елиот (39) во 2009 година била разочарана и тажна затоа што нејзината сакана мачка Лили исчезнала. Алекс и нејзиното семејство, по долгата потрага, претпоставиле дека ја згазил некој автомобил.

Тие лепеле постери за да ја пронајдат Лили, но на крај изгубиле надеж.

Сега, 10 години подоцна 15-годишната мачка Лили повторно е во домот на Алекс.

Лили во текот на овие 10 години живеела на 1 километар од домот на Алекс, кај човек кој сметал дека е бездомна мачка и си ја присвоил.

Неодамна тој решил дека повеќе не сака да ја чува Лили и кога ветеринарите ја скенирале мачката според чипот откриле дека таа ѝ припаѓа на Алекс и ѝ се јавиле. Алекс била шокирана од среќната вест. Таа ја земала мачката, ја прегрнала и плачела од среќа.

Сега Лили живее во нејзиниот дом и за неа се грижат Алекс и нејзините деца, кои чуваат и 4 други мачки.

machka-koja-bila-ischeznata-po-10-godini-povtorno-e-doma-04.jpg

machka-koja-bila-ischeznata-po-10-godini-povtorno-e-doma-03.jpg

machka-koja-bila-ischeznata-po-10-godini-povtorno-e-doma-02.jpg

machka-koja-bila-ischeznata-po-10-godini-povtorno-e-doma-05.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

11 начини на кои вашата мачка потајно ви кажува дека ве сака Иако не можат да зборуваат и понекогаш изгледаат како да не искажуваат емоции, м...
Предмети во домот со кои вашата мачка „не се согласува најдобро“ Мачките се одлични миленици бидејќи не бараат многу нега и грижа. Воглавно, овие...
На кои важни животни лекции може да ве научи вашата мачка? Иако за мачките се зборува дека не сакаат никој друг освен себе, тоа не е вистин...