Најбрзиот тренинг од Кајла Итсинес: 4 вежби за почетници


Најбрзиот тренинг од Кајла Итсинес: 4 вежби за почетници

Кајла Итсинес слободно можеме да ја прогласиме за највлијателната фитнес ѕвезда на Инстаграм со над 7 милиони следбеници.

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-001.jpg

Секојдневно споделува фотки и видеа од тренинзи, трансформации и препораки за слабеење, а сега реши да им помогне на оние кои сè уште не ја пронашле својата мотивација.

Кајла предлага 4 вежби кои се прават брзо и лесно, а се одлични за сите почетници.

Не ви треба никаква опрема, освен удобна облека за вежбање.

Почнете со повторување на вежбите во времетраење од 7-8 минути, а потоа може да зголемите до 20-30 минути дневно.

Вежба број 1

Застанете исправено, а потоа едната нога вратете ја наназад додека клекнувате. Задржете неколку секунди, а потоа истата нога кренете ја во воздух, во висина на градите.

Направете 12 повторувања со секоја нога.

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-1.jpg

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-2.jpg

Вежба број 2

Застанете исправено, со малку раширени нозе. Свиткајте ги колениците како за чучнување, но бедрата да ви бидат паралелни со подот. Рацете спуштете ги на земја. Потскокнете и испружете ги нозете наназад, како за склекови. Потоа со скок вратете ги во првобитната позиција.

Направете 20 повторувања.

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-3.jpg

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-4.jpg

Вежба број 3

Потпрете се на земја со испружени нозе наназад. Десната оставете ја потпрена на подот, додека со левата ќе се обидете да го допрете десниот лакт.  Потоа променете ја страната.

Со секоја страна направете 40 повторувања. Ако ви е многу, почнете со 20.

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-5.jpg

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-6.jpg

Вежба број 4

Легнете на подот во позиција за стандардни стомачни. Нозете свиткајте ги кај колениците, па едната кренете ја и потпрете ја како на сликата. Правете странични стомачни.

После 12 повторувања кренете ја другата нога и продолжете.

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-7.jpg

najbrziot-trening-od-kajla-itsines-4-vezbi-za-pocetnici-8.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Како изгледа еден тренинг на девојката со преку 70 милиони прегледи на... Никогаш доста од мотивација за вежбање и згодно тело, нели? А, кој може да ни да...
3 минути пред спиење: Едноставни вежби за слаби и затегнати нозе Како што досега ви е познато, вежбањето треба да биде редовно, без разлика колку...
Се потите на почетокот на вежбањето: 6 знаци дека телото ви е во добра... Да се биде во добра физичка форма не е секогаш поврзано со вежбање. Не зависи од...