12 секојдневни истегнувања за да останете флексибилни и фит

Растегнувањето на мускулите е клучно за да ги одржите во форма, а постојат безброј начини на кои може да го направите тоа.

12-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-001.jpg

Илустрациите во продолжение ќе ве воведат низ 12 различни истегнувања кои помагаат да останете фит и флексибилни на било која возраст.

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-01.jpg

Само запомнете: Ако некое истегнување не ви е пријатно, пробајте друго. Исто така, доколку имате посериозни повреди на некој дел од телото, консултирајте се со стручно лице.

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-02.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-03.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-04.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-05.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-06.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-07.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-08.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-09.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-10.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-11.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-12.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-13.jpg

13-sekojdnevni-istegnuvanja-za-da-ostanete-fleksibilni-i-fit-14.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Едноставни вежби со кои ќе ја намалите болката во стапалата + како да ја спречите За да ги намалите болките во стапалата, треба да ги раздвижите, а во продлжение ...
10 секојдневни навики кои ќе ви помогнат да се движите повеќе (и да направите 10.000 чекори) Одете на работа пеш или симнете се неколку станици порано, искористете ја паузат...
6 вежби за истегнување на канцеларискиот стол, со кои ќе ги намалите болките и вкочанетостa Работењето во канцеларија си има свои предности, но од друга страна значи и мину...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg