Кога да „бегате“ од работа?


Кога да „бегате“ од работа?

koga-da-begate-od-rabota-povekjeКонечно добивте нова работи и среќни сте што сте повторно дел од деловниот свет. Се надевате дека ова работно место ќе ви овозможи потпора и...

 

...добри нови можности.

За жал, компанијата која ви изгледаше на прв поглед совршено, и за каде убаво се измачивте за да ве вработат, го покажува своето вистинско лице малку подоцна.

Кои се знаците дека повторно треба да се спакувате и да си заминете?

koga-da-begate-od-rabota

1. Барате да ви дадат компјутер, мобилен, картици (се што имаат останатите вработени), а добивате само пенкало и тефтер.

2. Првиот ден ве упатија што треба да правите и повеќе никогаш не ви се обратија.

3. Секогаш кога ќе му раскажете некому за вашето ново работно место, ја подигнува веѓата и вели “Оф... со среќа нека ти е.

4. После само 2 недели на работа веќе сте на половина пат да станете еден од најдолго вработените во компанијата

5. Забележувате дека секој втор ден, барем еден од колегите си оди расплакан од канцеларијата на вашиот шеф.

За да донесете заклучоци потребно е да поминете повеќе време во компанијата. Но, ако веднаш добиете лош впечаток – веројатно постои причина за тоа.

Би можело да ве интересира:

Карактеристики кои можат да одредат дали ќе бидете успешни во животот За да се постигне успехот во животот потребно е да поседувате издржливост, позит...
Дали жените поминуваат потешко на интервју за работа отколку мажите? Понекогаш, по исцрпниот процес на барање огласи за работа и праќање CV-а, конечн...
Како да заработувате шестцифрена плата во долари од блог? Многу млади луѓе сонуваат да ја напуштат својата работа од 9 до 5 во канцеларија...

Најчитани неделава