Како до поголема плата?


Како до поголема плата?

kako-do-pogolema-plata-povekjeВажно е да оставите добар впечаток на работа. Ако оставите добар впечаток кај шефот, веројатно ќе добиете и повеќе одговорности кои ќе водат...

 

...до напредување и покачување на платата.

kako-do-pogolema-plata

Неколку начини како да се покажете:

1. Користете соодветен бонтон. Внимавајте на манирите.

2. Соочете се со грешките без да ги обвинувате другите.

3. Знајте кога да земете боледување. Ако сте болни останете дома. И тогаш обидете се да работите од дома ако имате рок.

4. Вложете дополнителен труд во кризните времиња. Ако треба и останувајте до подоцна на работа.

5. Разговорот за некои теми треба да го избегнувате. Политика, религија, здравствени проблеми и лични потешкотии – не се за на работа.

6. Управувајте со своето време ефикасно.

7. Внимавајте на облекувањето. Облекувајте се соодветно со кодексот на фирмата.

8. Избегнувајте расправии со соработниците.

9. Претставувајте ја фирмата во добро светло на состаноците со соработниците.

Би можело да ве интересира:

3 грешки кои не смеете да ги правите на почетокот на кариерата Амбиција, љубопитност, мотивираност - ова се само некои од главните карактеристи...
Работи кои вам ве интересираат: 6 прашања кои вие треба да ги поставите за време на интервју за рабо... Подготовки за интервју: истражувавте за да бидете сигурни дека сте доволно добро...
Момче ги открива добрите и лошите страни на работењето на брод „Таму немате слободни денови, туку само слободни часови, но сепак би сакал да пр...

Најчитани неделава