6 начини на кои лидерите ја користат тишината за да постигнат некоја цел


6 начини на кои лидерите ја користат тишината за да постигнат некоја цел

За да нагласат поента – ако се користат премногу зборови, може да се изгуби поентата, тишината или малкуте зборови прават да биде слушнато тоа што е значајно.

6-nachini-na-koi-liderite-ja-koristat-tishinata-za-da-postignat-nekoja-cel-01.jpg

Понекогаш тишината е помоќна од зборовите и се вели дека ништо не го зајакнува авторитетот толку многу како тишината.

На многу лидери токму тоа им е тактика на раководење.

Цели за кои лидерите ја користат тишината:

За да изградат доверба – мора да слушаат за да изградат ефективни врски и да воспостават однос на доверба. Тие поставуваат прашања и ја слушаат другата личност.

За да нагласат поента – ако се користат премногу зборови, може да се изгуби поентата, тишината или малкуте зборови прават да биде слушнато тоа што е значајно.

6-nachini-na-koi-liderite-ja-koristat-tishinata-za-da-postignat-nekoja-cel-02.jpg

За да преговараат – кога некој е тивок, другиот се прашува што размислува тој и ова ги размрдува нервите при преговарање.

За да ги охрабрат другите – лидерите сакаат да знаат што мислат другите и понекогаш молчат за другите да соберат храброст и да ги изнесат своите ставови.

6-nachini-na-koi-liderite-ja-koristat-tishinata-za-da-postignat-nekoja-cel-03.jpg

За да добијат одговор – поставуваат прашање и сопираат и тогаш одговорот не може да биде избегнат.

За да се сконцетираат на мигот – тие сакаат мигови тишина кога ќе станат за да го разбистрат умот, сакаат и тишина пред легнување за да паузираат од сите случувања и да ја вратат енергијата.

6-nachini-na-koi-liderite-ja-koristat-tishinata-za-da-postignat-nekoja-cel-04.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

10 начини како да го натерате мозокот да ви работи турбо Наутро и онака телото ви е полно со енергија, па пиењето на првото кафе одложете...
10 начини на кои може да заработите плус пари, за кои родителите не ни... Кој рече дека треба да се задоволите само со плата? Идеи како да имате повеќе па...
5 начини на кои работа од дома може да ви го спаси животот За повеќето од нас, патувањето на работа е појава која се повторува од понеделни...