Пожарникари и уште 8 професии во кои сè уште доминираат мажите


Пожарникари и уште 8 професии во кои сè уште доминираат мажите

Во која сфера сè уште нема подеднакво мажи и жени? Познавате ли жена која работи т.н. „машка“ професија?

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-01.jpg

Жените имаат направено неверојатен прогрес во сите професии, се истакнуваат како одлични професионалци и се борат за еднаквост.

Сепак, постојат некои професии во кои сè уште доминираат мажите.

Професии во кои жените се драстично помалку застапени:

Софтверски инженери

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-02.jpg

Земјоделци

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-03.png

Градежни работници

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-04.jpg

Финансиски аналитичари

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-05.jpg

Вселенски инженери

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-06.jpg

Камермани

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-07.jpg

Архитекти

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-08.jpg

Пилоти

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-09.jpg

Пожарникари

pozharnikari-i-ushte-8-profesii-vo-koi-se-ushte-dominiraat-mazhite-10.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 исплатливи професии во кои може да почнете да се усовршувате оваа есен Септември и октомври се месеци кои асоцираат на почеток на школска и академска г...
Дали жените поминуваат потешко на интервју за работа отколку мажите? Понекогаш, по исцрпниот процес на барање огласи за работа и праќање CV-а, конечн...
Ако сте професор или наставник се вбројувате во трите најстресни професии во светот Од 80-тина различни и детално истражени професии, оние во образовно-просветителс...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg