Топ 3 мотивациони говори


Топ 3 мотивациони говори

top-3-motivacioni-govori-video-povekjeИнспиративните говори секогаш можат да не мотивираат и да не насочат на патот кон успехот. Успехот е духовна рамнотежа од која природно...


...произлегува материјално богатство.

Ова е нашиот избор на неколку познати говорници кои го застапуваат ставот дека емоциите и духовната рамнотежа се клучни за постигнување успех.

Се надеваме дека овие видеа ќе ви бидат од корист. И не заборавајте, успехот започнува со еден обичен чекор. Колку и да ви се чини мал и навидум небитен.

1. Ентони Робинс зборува што ни е потребно за успех. Почнува од тоа колку сте подготвени да поделите со светот... http://www.tonyrobbins.com/biography.php

2. Зиг Зиглар, глобално познат мотивационен говорник, зборува за значајноста на исправниот и позитивен став.

3. Стив Џобс, основачот на Apple, зборува како треба да останеме гладни за постојано истражување и будалести.

Би можело да ве интересира:

Пријателство на работа: 7 совети за подобра врска со вашите колеги Да претпоставиме дека работите по 8 часа дневно, 5 дена во неделата и дека земат...
7 совети што Бил Гејтс би ѝ ги кажал на неговата помлада верзија Како еден од најуспешните луѓе на денешницата, Бил Гејтс дефинитивно и...
3 грешки кои не смеете да ги правите на почетокот на кариерата Амбиција, љубопитност, мотивираност - ова се само некои од главните карактеристи...