Твитате ли после секс?


Твитате ли после секс?

twitate-li-posle-seks-povekjeНекогаш порано, мажите после секс палеа цигара. Денес прво се фаќаат за мобилниот телефон или лаптопот за да го променат статусот на Twitter.

 

Менувањето на статус на Twitter, Facebook или било која друштвена мрежа, стана вообичаена рутина на многумина. Facebook има преку 300 милиони активни корисници, а Twitter околу 70 милиони.

Со појавата на iPhone и другите “паметни“ телефони, се чини дека не може twitate-li-posle-seksда поминат 2 секунди без некој да се приклучи на Интернет и да го промени статусот на Facebook или Twitter за она што го прави во моментот.

Според студија спроведена од Retrevo, зависноста од социјалните мрежи има растечки тренд, барем кај младите до 35 години.

Студијата покажала дека 27% од младите до 35 години го проверуваат својот Facebook барем 10 пати дневно.

Се чини дека Twitter е попопуларен затоа што барем 10 пати дневно го проверуваат дури 36% од луѓето.

36% од испитаниците твитале или промениле статус на Facebook после секс.

40% од испитаниците под 35 години tweet-але или “виселе“ на Facebook додека возат.

Луѓето потајно ги проверуваат своите профили преку телефоните додека се во ресторан, кино или на одмор.

Се ближиме ли до високо ниво на асоцијалност?

Би можело да ве интересира:

6 типови на мажи кои нема да бидат добри сопрузи Можеби звучи грубо, но како што има партнери кои се совршен „материјал“ за брак,...
Топ 4 причини зошто жените ги откачуваат мажите Жените знаат да бидат многу толерантни во врските, но често преку некои работи е...
Не сум тука за да ти бидам кловн, ако ме сакаш - ме сакаш, ако не - зб... Да бидам верна, мала женичка која не се буни за ништо, не сум јас таа. Да молчам...