Без клиторис, нема оргазам - 4 факти за органот кој носи задоволство


Без клиторис, нема оргазам - 4 факти за органот кој носи задоволство

Клиторисот е еден од најчудесните делови од човековото тело и единствен орган кој служи само за задоволство.

bez-klitoris-nema-orgazam-cetiri-fakti-za-organot-koj-nosi-zadovolstvo-01.jpg

Кои се четирите факти за клиторисот кои треба да ги знае секоја жена за да постигне максимум задоволство?

1. Клиторисот и пенисот се развиваат од исто ембрионално ткиво.

2. G точката се наоѓа на надворешниот ѕид на вагината, а може да се дофати со прст. Таа е дел од клиторисот. Подобро е да се каже дека станува збор за еден „предел“ од клиторисот, а не само точка.

3. Без клиторисот – нема оргазам. Тој е прекриен со 8.000 нервни завршетоци. Повеќето од нив се наоѓаат на врвот на клиторисот – оној дел кој ни е видлив. Дури и ако доживеете вагинален оргазам, тој е предизвикан со надразнување на клиторисот од внатрешната страна.

4. Клиторисот не е дел од вагината, туку од вулвата (надворешен дел на женскиот полов орган). Надворешниот дел наликува на бисер и се издигнува меѓу вагиналните усни, а внатрешниот дел е значително поголем – може да достигне големина на просечен пенис. Тој се наоѓа во внатрешноста на абдоменот.

Клиторисот е најчувствителната ерогена зона на жената, и основен анатомски извор на женското сексуално задоволство.

Е. П. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Таа саботна ноќ кога нашите тела ги впиваа страста и водата како сунѓер... Беше типична саботна вечер, го приклучив тушот, за да го расонам моето тело на к...
Најчестата причина поради која толку многу жени не доживуваат оргазам + 9 други Најчестата причина поради која жените не доживуваат оргазам е што не се ментално...
Закоравени верувања за сексот кои го уништуваат задоволството Кога е сексот во прашање нема делење на машки и женски работи. Секој може да му ...

Најчитани неделава